Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g água, mais q.b. p/ pincelar
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 100 g mistura de sementes (sésamo, linhaça, girassol, papoila etc.), mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g flocos de aveia, mais q.b. p/ polvilhar
- 30 g mel
- 30 g azeite
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 5 g fermento de padeiro seco - 10 g sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1322 kJ / 316 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de centeio e aveia
1 Std. 30 Min
Pão alemão
2h
Pão de centeio e noz
1 Std. 25 Min
Pão de cinco sementes
1 Std. 50 Min
Pão irlandês
45min
Pão de hambúrguer com sementes sem glúten
40min
Pão da terra
1h 35 min
Pão de mistura simples
3 godz. 40 min
Pão de forma integral
2h
Pão integral caseiro com farinha de sementes
2h
Brioche de abóbora
2h
Pão de água
4h