Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g leite meio-gordo do dia
- 100 g leite em pó
- 1 pitada de sal
- 20 gotas de coalho líquido
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 833.5 kJ / 199.2 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 197.7 mg
Alternatywne przepisy
Manteiga
10 Min
Queijo fresco e requeijão
48 godz.
Queijo fresco e pão de cereais
48 godz.
Iogurte grego na Varoma
13 Std.
Queijo fresco TM6
15h 20 min
Iogurte natural
12 Std.
Iogurte natural na Varoma
12 Std.
Queijo com ervas
50 Min
Queijo quark e pão de soro
12 Std.
Iogurte grego com erva-príncipe
24 Std.
Queijo
50 Min
O 1º queijo fresco
45 Min