Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 - 30 g de aceite de oliva
- 170 - 200 g de hortalizas para sofrito (p. ej. cebolla, ajo, puerro, chalota) en trozos (2 cm)
- 700 - 800 g de verduras variadas (p.ej. calabacín, zanahoria, calabaza, batatas, apio, nabo, guisantes) en trozos si fuera necesario
- 750 - 850 g de agua
-
1
cucharadita de concentrado de caldo de verduras casero
lub 1 pastilla de caldo de verduras - 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 465 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Sopa de calabaza y cúrcuma
35 min
Lentejas guisadas con verduras
2h 50min
Champiñones dorados (300 g)
25 min
Crema de puerro con parmesano
45 min
Arroz blanco (Cocción de arroz)
40 min
Sopa cremosa versátil
45 min
Limonada
5min
Puré rústico de patata y batata con romero
45 min
Salsa de tomate estilo italiano
35 min
Arroz cremoso vegetariano
25 min
Arroz cremoso de pollo y verduras
25 min
Arroz cremoso de gambones, salmón y verduras
25 min