Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 2 dientes de ajo
- 100 g de cebolla en cuartos
- 100 g de zanahoria en rodajas (opcjonalnie)
-
1000
g de tomate triturado en conserva
lub 1000 g de tomate maduro en trozos - 15 g de azúcar
- 1 - 2 cucharaditas de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
-
1
cucharada de orégano seco
lub 1 - 2 ramitas de albahaca fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 1569 kJ / 375.4 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Błonnik
- 7.3 g
Alternatywne przepisy
Salsa de tomate
40 min
Salsa bechamel (Espesar)
15 min
Cebolla dorada (80 g)
20 min
Conserva de salsa de tomate con aceitunas
1 Std. 20 Min
Concentrado de caldo de verduras de aprovechamiento
45 min
Sopa cremosa versátil
45 min
Queso cremoso
15h
Cebolla caramelizada (200 g)
25 min
Yogurt natural (Fermentar)
12h 10min
Cebolla caramelizada (500 g)
40 min
Cebolla y pimientos dorados
25 min
Mermelada de albaricoque con jengibre
1 godz.