Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fondantul alb (se va face cu 2-3 zile înainte)
- 300 g zahăr extrafin
- 100 g apă
Aluatul de choux
- 150 g apă
- 80 g unt
- 1 linguriță sare
- 15 g zahăr extrafin
- 120 g făină
- 3 ouă
Crema
- 500 g lapte
- 1 păstaie de vanilie, secționată în lung
- 40 g făină
- 4 ouă
- 80 g zahăr extrafin
- 1 lingură cafea solubilă
- 1 lingură cacao pudră
- colorant alimentar
- Wartości odżywcze
- na 1 bucată
- Kalorie
- 1005 kJ / 238 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albușuri bătute
5 Min
Frișcă bătută
10 Min
Aluat de choux
2 godz.
Profiterol
2 godz.
Rulouri cu scorțișoară și căpșune
4 Std. 15 Min
Prăjitură cu ciocolată și cremă de fistic
25h 20min
Cuib de bezea cu zmeură
4h 10 min
Glazură de ciocolată (ganache simplu)
20 min
Ravioli negre cu biban de mare
Brak ocen
Rulouri cu stafide sultanine și merișoare
14 Std. 25 Min
Millefeuille
5h
Cornulețe umplute cu griș și caise
Brak ocen