Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de ciocolată
- 120 g ciocolată amăruie, 70% cacao, bucăți mici sau butoni
- 110 g smântână grasă (cca. 48% grăsime)
- 25 g unt nesărat, moale
Macarons
- 250 g zahăr extrafin
- 140 g migdale decojite
- 20 g amidon de porumb
- 15 g cacao pudră
- 3 albușuri, separate cu o zi înainte
- Wartości odżywcze
- na 1 bucată
- Kalorie
- 334 kJ / 80 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sarmale
1 Std. 50 Min
Macarons cu căpșune
2 Std. 30 Min
Milkshake cu zmeură și bezea
10 Min
Crème brûlée cu șampanie
2h 25min
Jeleuri din băutură de migdale cu coulis de fructe
4h 55min
Ouă de Paște vopsite în albastru deschis
55 min
Șarlotă rusească
3 godz.
Saleuri cu brânză
30 min
Ciabattine
3 Std. 30 Min
Koftas de miel
Brak ocen
Înghețată cu rom și stafide
24h 10 min
Iaurt cu vanilie
Brak ocen