Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di farina tipo 0
- 30 g di strutto
- 1 cucchiaino di aceto
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 150 g di acqua minerale frizzante
- 100 g di Parmigiano Reggiano a scaglie o fettine
- olio di semi di arachide q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2084.5 kJ / 498.2 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia con salsiccia
1 godz. 50 min
Focaccia di Carnevale salentina
3sa 40 dk
Pasta gratinata
50 min
Cestini al prosciutto, Emmental e pomodori secchi
40min
Pizzo Salentino con la gialletta
3h 30min
Girelle al gorgonzola e mortadella
8h
Piccoli tramezzini farciti
50 min
Polpette di mortadella
20 min
Panettone gastronomico
26 Std.
Croissant sfogliati ai cereali con prosciutto crudo e rucola
6h
Parigina
3h 30min
Rosette al prosciutto cotto e formaggi
1 godz. 30 min