Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di farina tipo 0
- 30 g di strutto
- 1 cucchiaino di aceto
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 150 g di acqua minerale frizzante
- 100 g di Parmigiano Reggiano a scaglie o fettine
- olio di semi di arachide q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2084.5 kJ / 498.2 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di tagliolini
4 godz.
Tortelli bolognesi sfiziosi
3h 40min
Ciappe
1 godz. 35 min
Torta di patate borgotarese
2h
Tortelli di ricotta e melanzane
1h 20min
Rose di salamino con sfoglia aromatizzata
1h
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3 godz. 45 min
Ventagli di pasta sfoglia
1h 20min
Pizza bianca alla ligure
1h 45min
Tagliatelle di nonna Marietta
1h
Tortelli di patate e ricotta
1h 20min
Gnocco fritto modenese
35 min