Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 280 g Wasser
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Haferflocken, zart und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 ½ TL Salz
- 3 EL Olivenöl
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Emmentaler, in Stücken
- 200 g Kasseler, gepökelt und geräuchert, in Stücken
- 1 TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 500 g Wasser
- 350 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 1 Eigelb zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 914 kJ / 218 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwarzwurzel-Schinken-Auflauf mit Kartoffeln
1 Std.
Nürnberger Fladen vom Grill
2h 10min
Kartoffel-Möhren-Auflauf mit Würstchen und Kräuter-Käse-Sauce
1h 50min
Gefülltes Fladenbrot
1 Std. 40 Min
Porree-Schinken-Taler
2h 10min
Pastastrudel mit Kasseler und Sauerkraut
1 Std.
Rosenkohl-Hefe-Kuchen
2h
Überbackene Hackfleisch-Wirsing-Röllchen
50 min
Rosenkohl-Hackfleisch-Pizza
1h 15min
Hot-Dog-Faltenbrot
1h 35min
Kunterbunter Hackbraten
1 Std. 30 Min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen mit Schinken
1 Std. 30 Min