Urządzenia i Akcesoria
Blutorangenmarmelade mit Kardamom
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 Schraubgläser
Składniki
-
brauner Zucker1000 g
-
Kardamomkapseln8
-
Blutorangen Bio, mittelgroß (800 g), ganze Früchte, gewaschen6
-
Wasser1300 g
-
Zitronensaft100 g
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
2 g
Kalorie
4988 kJ /
1192 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
284 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 6/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Birnen-Feigen-Konfitüre
25 min
Aprikosen-Konfitüre
30 min
Zwetschgen-Chutney
50 min
Mandarinen-Gelee
30 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Rhabarber-Konfitüre
30 min
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25 min
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30 min
Zitronenmarmelade
2 h
Zwetschgenmus
1 h
Orangenkonfitüre
45 min