Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g saftige Birnen, geschält, geviertelt
- 100 g Weißwein
- 1 TL Zitronensaft
- 1 Nelke
- 1 Prise weißer Pfeffer, gemahlen
- 300 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3225 kJ / 761 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 179 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 Min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min
Rhabarber-Konfitüre
30 Min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 min
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25 min
Rhabarberkonfitüre mit Pistazien
30 Min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1h 40min
Pfirsichkonfitüre mit Holunderblütensirup
25 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Weintrauben-Konfitüre
30 Min
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25 min
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30 Min