Urządzenia i Akcesoria
Birnenkonfitüre
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 Schraubgläser
Składniki
-
saftige Birnen geschält, geviertelt500 g
-
Weißwein100 g
-
Zitronensaft1 TL
-
Nelke1
-
weißer Pfeffer, gemahlen1 Prise
-
Gelierzucker 2:1300 g
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
1 g
Kalorie
3225 kJ /
761 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
179 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Birnen-Feigen-Konfitüre
25 min
Evergreen - Stachelbeer-Kiwi-Konfitüre
20 min
Sauerkirsch-Schoko-Konfitüre
25 min
Weintrauben-Konfitüre
30 min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1 godz. 40 min
Nektarinen-Ingwer-Konfitüre
20 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30 min
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25 min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25 min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 min