Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g água
- 50 g azeite
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 200 g queijo
- 200 g fiambre cortado em pedaços
- 1 gema de ovo batida p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 655.3 kJ / 156.6 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 296.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
45min
Empadão de fiambre
1h
Coroa recheada
1 Std. 50 Min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1 Std. 20 Min
Pão de batata recheado
1h 25min
Pão com chocolate
2 Std.
Trança
2h 20min
Minitartes de queijo e fiambre
1h
Bolinhas de chourição
1h
Pãezinhos enrolados
1h 45min
Mini quiches
1h
Merendas com massa de piza
1 Std. 10 Min