Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 500 g cenoura cortada em pedaços
- ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de orégãos
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 500 g água
- 200 g leite
- 1 pitada de pimenta
- 100 g canónigos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 518.4 kJ / 123.9 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 275.4 mg
Alternatywne przepisy
Sopa da Avó
45min
Creme de cenoura, feijão-branco e caril
45min
Creme de curgete
20min
Creme de canónigos
25 min
Sopa de feijão-verde
35 Min
Sopa de sabores de Inverno
50 Min
Creme de curgete e abóbora
50 Min
Creme verde
30min
Creme de couve-flor
45min
Sopa de alface
35 Min
Sopa de alho-francês com croutons
55 Min
Sopa de grão com espinafres
40min