Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillepudding
- 60 g Zucker
- ½ TL Vanilleextrakt
- 300 g Milch
- 3 Eigelb
- 30 g Speisestärke
Teig und Fertigstellung
- 200 g Milch und etwas mehr zum Bestreichen
- 100 g Zucker
- 5 g frische Hefe
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Butter, in Stücken
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 1250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- Aprikosenkonfitüre zum Bestreichen (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1569 kJ / 375 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 36 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabatta
8 godz. 30 min
Streuseltaler
1 Std. 40 Min
Osternest
2h
Millefeuille
5h
Quarkbällchen mit Zimtzucker
30 Min
Spritzkuchen
1 Std.
Rumänische Frischkäsewecken
2h
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2h
Apfel-Hefe-Küchlein (Racuchy z jabłkami)
50 min
Nuss-Nougat-Stern mit Nutella
2 godz. 15 min
Quarkbällchen
30 Min
Zimtschnecken mit Vanillecreme
3h