Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de leche
- 100 g de mantequilla (50 g fundida para pincelar)
- 50 g de azúcar
- 25 g de levadura prensada fresca
- 500 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 150 g de jamón cocido
- 100 g de aceitunas verdes sin hueso
-
6
lonchas de jamón serrano
lub 10 lonchas de beicon ahumado - 6 lonchas de lonchas de queso de sándwich (opcjonalnie)
- 30 g de alcaparras
- 50 g de pasas sin semillas (opcjonalnie)
Horneado
- 1 huevo batido con un poco de leche para pintar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1139 kJ / 272 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Cubiletes
1h 40min
Empanada de raxo
2h 30 min
Empanadas potosinas
45min
Panecillos de jamón y queso
1h 15 min
Povitica
3h 30min
Bollos preñaos
2h 30 min
Tequeños
45min
Empanada de sardinas
1h 15 min
Kringle navideño con confitura de arándanos
2h 20min
Perrukis calientes
1h 40min
Tronco de pan relleno
2h 15min
Pizza con borde relleno de queso
1h