Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 220 g de agua templada
- 1 cucharadita de azúcar
- 20 g de levadura prensada fresca
- 400 g de harina de fuerza
- 30 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar el bol)
- 1 cucharadita de sal
Cobertura
- 250 g de mozzarella en trozos
- 300 g de tomate triturado en conserva
- 8 de corazones de alcachofa en aceite cortados en cuartos
-
50
g de setas en aceite
lub 50 g de champiñones frescos - 50 g de aceitunas negras
- 5 - 6 filetes de anchoa en aceite
- 1 pellizco de sal
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3002 kJ / 718 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 78.4 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Błonnik
- 12.1 g
Alternatywne przepisy
Empanada de alcachofas
1 Std.
Pizza de trucha ahumada, alcaparras y mascarpone
30min
Pizza diavola
2h 15min
Pizza de pepperoni, emmental y champiñones
1 Std. 20 Min
Coca de morcilla
1 Std. 10 Min
Pizza marinera
1h 40min
Pizza cuatro estaciones
1 Std. 30 Min
Pizza con mermelada picante de fresas, jamón y rúcula
1 Std.
Pizza de verduras asadas
2 Std. 25 Min
Pizza con borde relleno de queso
1 Std.
Pizza cuatro quesos
1 Std. 30 Min
Pizza de jamón y champiñones
1h 45min