Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- máslo, na vymazání
-
500
gramů pšenice špaldy, celá zrna
lub 500 gramů pšenice, celá zrna -
200
gramů mrkve, na kousky
lub 200 gramů dýně, na kousky - 1 kostka čerstvého droždí (42 gramů)
- 300 gramů vody, vlažné
- 100 gramů bílého jogurtu
- 100 gramů slunečnicových semínek
- 2 čajové lžičky soli
- Wartości odżywcze
- na 1 krajíc / plátek
- Kalorie
- 488 kJ / 117 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bagety s vlašskými ořechy
1h 45min
Bagety
35min
Jablečné cereální tyčinky s arašídy
50min
Celozrnný horský chléb
1h 30min
Jogurtové bulky se sezamem
1h 30min
Sladké müsli houstičky
2h
Makový chléb
2u. 20min
Cuketový koláč s vlašskými ořechy a datlemi
1h 55 min
Tradiční chléb se semínky
1h 50 min.
Dýňové bulky
2h 15 min.
Špaldovo-pohankový chléb
1h 30min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2h 10min