Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa velha
- 50 g massa-mãe
- 70 g farinha tipo 65
- 30 g água
- 5 g sal
Focaccia
- 200 g água
- 320 g farinha tipo 65
- 75 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 5 g sal
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço
- 2 c. chá de alecrim seco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccias
2 Std.
Blinis com tomilho limão e salmão marinado
72 godz.
Focaccia de sardinha
1 Std. 20 Min
Focaccia de alecrim e tomate seco
1 Std. 20 Min
Focaccia de espargos verdes e queijo parmesão
3h 40min
Piccalilli
12h
Pão enrolado com pesto
1 Std. 40 Min
Pão de azeitona
3j
Focaccia com mozarela, tomate e pesto
3hod. 20min
Focaccia de beterraba com salmão fumado
2h 15 min
Risoto de champanhe
40 Min
Chiabata com presunto, alcachofra e mozarela
4h