Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa velha
- 50 g massa-mãe
- 70 g farinha tipo 65
- 30 g água
- 5 g sal
Focaccia
- 200 g água
- 320 g farinha tipo 65
- 75 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 5 g sal
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço
- 2 c. chá de alecrim seco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Húmus de tomate seco com crackers
1 Std. 15 Min
Choux de camarão com molho de açafrão
1j 30 menit
Focaccia recheada
1j 25 menit
Risoto de alcachofra
30 min
Pão árabe sem glúten
1h 50min
Focaccia com mozarela, tomate e pesto
3h 20 min
Pão naan
1j
Pão pita com falafel
10h
Ciabatta com azeitonas
1j 30 menit
Profiteroles
1j 30 menit
Focaccia de alecrim e tomate seco
1j 20 menit
Focaccias
2j