Urządzenia i Akcesoria
Mashed potatoes
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
floury potatoes peeled, cut in slices (0.5 cm, see tip)1000 g
-
salt1 tsp
-
milk350 g
-
butter cut in pieces30 g
-
ground nutmeg (opcjonalnie)1 - 2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8.1 g
Kalorie
1262 kJ /
301 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
48.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Stir-fried vegetables
10 min
Menu with vegetable velouté, chicken with mustard sauce and steamed vegetables
45 min
Basic bread dough
5 min
Chicken stock paste
45 min
Boiled eggs
20 min
Chopped vegetable salad
10 min
Steamed rice
25 min
Frozen fruit sorbet
5 min
Boiled pasta
20 min
Béchamel sauce
15 min
Quiche Lorraine
50 min
Strawberry jam
1 godz. 5 min