Pan de hogaza con tomate, jamón y aceite de oliva

Pan de hogaza con tomate, jamón y aceite de oliva

4.0 68 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 16 godz.
6 raciones

Składniki

Prefermento
  • de harina de fuerza
    80 g
  • de agua mineral
    80 g
  • de levadura prensada fresca
    5 g
Pan
  • de harina de fuerza (y un poco más para trabajar la masa y para el banetton)
    170 g
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de agua mineral
    110 g
  • de levadura prensada fresca
    5 g
  • aceite (para untarse las manos y para el bol)
Tomate para untar
  • de tomate maduro en cuartos
    250 g
  • diente de ajo negro (opcjonalnie)
    1
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de aceite de oliva
    40 g
Montaje
  • de jamón ibérico en lonchas finas
    100 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 249 kcal / 1043 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 33.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 583.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...