Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Milch
- 1 Dose Safran (0,1 g)
- 50 g Butter, in Stücken
- 80 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 400 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 1 Ei, verquirlt
- 30 g Rosinen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 341 kJ / 81 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petit fours
3h
Dänische Hefeknoten
1h 30min
Scones mit getrockneten Kirschen und Schokostückchen
40 min
Financiers mit Himbeeren
45 min
Skelettköpfe
5h
Halloween-Brötchen
3 Std. 20 Min
Christmas Cake
2h 30min
Kanelboller
2h 20min
Dreikönigskuchen
2 godz. 15 min
Hefe-Igel (süß)
1 Std. 50 Min
Zimt-Hefe-Muffins
2h
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1 Std. 55 Min