Granita grejpfrutowa z rumem

Granita grejpfrutowa z rumem

4.8 45 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • cukru
    60 g
  • białego rumu
    100 g
  • soku grejpfrutowego, świeżo wyciśniętego
    80 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    30 g
  • kostek lodu
    600 g
  • cytryna pokrojona w 2 mm plastry, do dekoracji (opcjonalnie)
  • liście mięty, świeże do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 125.3 kcal / 524.1 kJ
Białko 0.1 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 17.4 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 6.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...