Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cukru
- 100 g białego rumu
- 80 g soku grejpfrutowego, świeżo wyciśniętego
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 600 g kostek lodu
- cytryna, pokrojona w 2 mm plastry, do dekoracji (opcjonalnie)
- liście mięty, świeże, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 524.1 kJ / 125.3 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 6.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Granita z nektarynek
6u. 20min
Grejpfrutowy sorbet z szampanem
8 godz. 15 min
Lody arbuzowo-kokosowe
2h 30min
Granita z Aperolu®
6 Std. 15 Min
Sorbet pomarańczowy z winem musującym
10h
Sorbet owocowy
5min
Lody owocowe
5min
Szybki sorbet owocowy
5min
Szybki sorbet cytrynowy
45min
Granita w cytrynie
5 godz. 25 min
Sorbet z owoców leśnych
1 min
Lody truskawkowe z białą czekoladą
5min