Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 姜 ,切片
- 50 克 大葱 ,切段
- 10 克 干辣椒
- ½ 茶匙 花椒
- 1 颗 八角
- 1 片 干月桂叶
- ½ 茶匙 黑色小茴香籽
- ½ 根 桂皮
- 2 ½ 茶匙 盐
- 835 克 水
- 3 块 鸡腿肉 ,约250克
- 5 克 葱 ,切段
- 1 ½ 茶匙 糖
- 2 茶匙 生抽
- 2 茶匙 麻油
- 50 克 红辣椒油 ,美善品自制
- 2 支 葱 ,切葱花,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1828.3 kJ / 437 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Błonnik
- 7 g