Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Těsto na noky:
- 800 gramů moučných brambor vařených ve slupce (příp. z předešlého dne), vychladlých, na kousky
- 220 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 vejce
Kyselé zelí:
- 1 cibule, napůl
- 150 gramů slaniny, na kostičky
- 50 gramů másla, přepuštěného
- 1 jablko, oloupané, na kousky
- 700 gramů kyselého zelí, okapaného, na hrubo
- 250 gramů bílého vína
-
½
kostky zeleninového bujónu
lub 1 rovná čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 100 gramů vody
- 10 jalovcových kuliček, rozdrcených
- 1 polévková lžíce brandy (opcjonalnie)
- olej na smažení
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1990 kJ / 476 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dušený špenát
25 Min
Péřové bramborové knedlíky
1h 10min
Rajská omáčka
30 Min
Jablečný závin
1 Std. 20 Min
Moravské zelí
25 Min
Dušená mrkev
20 min
Jogurtový dresink
5 Min
Švestková omáčka
43 min
Bramborové knedlíky
50 Min
Kuskus s kuřecím a jehněčím masem a pikantními klobáskami
1h 10min
Kroupy se žampióny
55min
Čočka na kyselo
2h 55min