Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Rosinen
- 4 EL Rum
- 1 Zitrone, Schale ½ Zitrone abgeschält, Saft ausgepresst
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1000 g Äpfel, in Stücken
- 50 g Mandelstifte
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 geh. TL Zimt, gemahlen
- 20 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2748 kJ / 651 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 7.5 g
Alternatywne przepisy
Apfel-Marzipan-Konfitüre
25min
Glühweinlikör
20min
Glühwein-Konfitüre
20min
Pina-Colada-Konfitüre
30min
Bratapfel-Zucker
5min
Erdbeer-Aperol-Konfitüre
20min
Weihnachtsgelee
20min
Bratapfel-Konfitüre
40min
Blaubeer-Rotwein-Gelee
30min
Pflaumenlikör
20min
Apfel-Orangen-Aufstrich mit Marzipan
1h
Apfel-Gewürz-Konfitüre
30min