Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 400 g Wasser
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 2 TL Zucker
- 750 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
-
30
g Rapsöl
lub 30 g Sonnenblumenöl - 2 TL Salz
Tomatenbutter und Fertigstellung
- 2 Knoblauchzehen
- 15 Basilikumblätter, frisch
- 100 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 20 g Tomatenmark
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 5483 kJ / 1310 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 156 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 11.2 g
Alternatywne przepisy
Oliven im Knuspermantel
1 godz. 30 min
Kräuterfaltenbrot
1 godz. 20 min
Pull Apart Bread
2h 50min
Pizza-Profiteroles
2h
Pesto-Schleifen
2h 40min
Pull apart Weihnachtsbaum
1 godz. 45 min
Rom - Pizzataler
1 godz. 30 min
Ajvar-Röllchen
2 godz. 20 min
Bubble-up-Pizza
1h 40min
Flammküchlein
1 godz. 20 min
Speckfalten
2 godz. 20 min
Pesto-Ähre
40 min