Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soufflé
- 30 g avelã
- 200 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- 25 g água
- 60 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 40 g farinha tipo 55
- 200 g leite
- 5 gemas de ovo
- 5 claras de ovo
Molho
- 50 g avelã
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 200 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2170.7 kJ / 518.8 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 44.4 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 59.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Losangos de chocolate e doce de leite
1h 45min
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1 Std. 30 Min
Cobertura de mousse de chocolate
15min
Cobertura de chocolate negro
12h
Sandwiches de chocolate e amendoim
45 Min
Vulcões de chocolate com chocolate branco
25 Min
Pão com molho de tomate e ovos escalfados
1h 45min
Ovos escalfados com presunto e molho maltês
1 Std. 10 Min
Cookies de chocolate
45 Min
Cobertura de chocolate com azeite
10 min
Bolo surpresa
1 Std. 10 Min
Petit gâteau de caramelo
15min