Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soufflé
- 30 g avelã
- 200 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- 25 g água
- 60 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 40 g farinha tipo 55
- 200 g leite
- 5 gemas de ovo
- 5 claras de ovo
Molho
- 50 g avelã
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 200 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2170.7 kJ / 518.8 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 44.4 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 59.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolacha com morangos e chantilly
45 Min
Bolo de crepes com avelãs caramelizadas
55 Min
Tomate recheado com pasta de frango
25 Min
Bolo gelado de chocolate e coco
9 Std.
Camarão crocante com puré de brócolos e tomate
45 Min
Salada gigante com vinagreta de framboesa e mel
35 Min
Tarte de banana com crème fraîche
2 Std. 25 Min
Mousse de maracujá
10 Min
Taças mexicanas
20 Min
Recheio de salmão e coleslaw para sanduíches
10 Min
Gratinado de legumes
1 Std.
Trifle de chocolate com mascarpone e frutos tropicais
45 Min