Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g verse gember, gepeld, in schijfjes (2 mm)
- 4 peren, gepeld, klokhuis verwijderd, in stukken (3 cm)
- 1 citroen, enkel het sap
- 20 g bruine suiker
- 2 tl natuurlijk vanille-extract
- 200 g braambessen
- 300 g melk
- 200 g lichte room (ong. 18% vet)
- 75 g basterdsuiker
- 3 eierdooiers (medium)
- 8 briochen, oudbakken sneetjes
- 1 el rum
- 50 g boter
- poedersuiker, om te bestuiven
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3138 kJ / 750 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1 Std. 10 Min
Mango-passievruchttaart met bavaroiscrème
Brak ocen
Rustieke kaas dip met bier, komijn en paprika
Brak ocen
Miso carbonara udon noedels
25min
Spookachtige snacks
1h 15min
Omelet met gehakt
1 Std. 10 Min
Gebakken kaastaart
3h 10 min.
Vastensoep
30min
Varkenslendegebraad met aardappelpuree
1h 15min
Vijgenmosterd
25min
Tomatensaus
40min
Bechamelsaus
15min