Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g donkere chocolade, in stukken
- 1 el ongezoete cacaopoeder
- 1000 g melk
- 4 steranijsjes
- 1 vanillestokje, in de lengte gesplitst
- 1 kruidnagel
- 1 kaneelstokje
- 2 snuifjes espelette peper
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1218 kJ / 293.2 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 135.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aurorasaus (bechamelsaus met tomaat)
Brak ocen
Kip met citroen
50min
Tiramisu met chocolade en chili
Brak ocen
Gepocheerde peren in honing met chocoladesaus en notencrumble
2h 10min
Op zijn geheel geroosterde zalm met miso en gochujang pikante saus
Brak ocen
Warme chocolademelk met karamel en whisky
Brak ocen
Appel-rozijnen bladerdeeg taart zonder toegevoegde suikers
Brak ocen
Vloeibare karamel
25min
Couscous met kip, lam en pittige worstjes
1 Std. 10 Min
Chocolade pudding zonder bloem
35min
Piña Colada sorbet
30min
Warme chocolademelk
10 min