Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g donkere chocolade, in stukken
- 1 el ongezoete cacaopoeder
- 1000 g melk
- 4 steranijsjes
- 1 vanillestokje, in de lengte gesplitst
- 1 kruidnagel
- 1 kaneelstokje
- 2 snuifjes espelette peper
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1218 kJ / 293.2 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 135.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warme chocolademelk
10 dk
Buikmannetjes
1 godz. 30 min
Champignon- en chocolademuffins
1h
Warme chocolademelk met karamel en whisky
Brak ocen
Amandel-, kokos- en chocoladekoekjes (zonder toegevoegde suiker)
Brak ocen
Zeevruchtenrijst
Brak ocen
Ratatouille galette
1 godz. 30 min
Clafoutis met amarena kersen en amandelmelk
Brak ocen
Aardappelpasteitjes van rode biet met yoghurtdip
1h
Koken van parelspeltgraan
Brak ocen
Zuiderse gebakken kip en zoete maïs
55 min
Dipsaus van abrikozenyoghurt met curry
10 dk