![Kebbes vegetarianos de habas Kebbes vegetarianos de habas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ad1b474a-0743-46c8-bfad-f93008283852/Derivates/4dd36880-03bf-45ce-93ca-9ea3b514f200.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de kebbes
- 150 g de trigo bulgur
- 400 g de agua
- 1 cdita de sal fina
- 400 g de habas frescas
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 50 g de piñón, tostado
- 1 cucharadita colmada de zataar
- 30 g de aceite de oliva
Relleno
- 60 g de queso feta
- 60 g de queso crema
- 10 g de hojas de menta frescas
- 1 pizca de pimienta de cayena molida
- 100 g de semillas de ajonjolí tostadas
- aceite vegetal, para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de setas
25 Min
Falafel de chícharo
30 Min
Curry de coco y garbanzos con arroz de brócoli
13 godz. 10 min
Sopa de cebolla vegana
35min
Enchiladas poblanas veganas
40 Min
Keppe de quinoa
1 Std.
Bollo vegano para hamburguesa
1 Std.
Curry con verduras
1 Std. 10 Min
Taquitos vietnamitas
30 Min
Chop suey vegetariano
30 Min
Bolitas de quinoa
1 Std.
Bollo vegano de jitomate deshidratado
1 Std.