Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş
- 40 g çiğ karabuğday unu
- 200 g süt
- 1000 g domates, dörde bölünmüş
- 2 tk tuz, damak tadına göre
- 450 g su
- 1 - 2 tutam karabiber (opcjonalnie)
- krema (opcjonalnie)
- fesleğen yaprağı (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 831 kJ / 203.8 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 36.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makedon Usulü Mantar Çorbası
45min
Kabaklı Bezelye Çorbası
1h
Kadifemsi Sebze Çorbası
45min
Sütlü Domates Çorbası
55 Min
Köri ve Zencefilli Balkabağı Çorbası
50 Min
Mercimekli Vejetaryen Burger
50 Min
Havuç Çorbası
35 Min
Ballı Glaze Havuç (vakumda pişirme)
1h 10min
Mercimek Çorbası
35 Min
Bal Kabağı Çorbası, Sebze ve Pilav Eşliğinde Balık, Elmalı Armutlu Crumble
1h
Taze Soğanlı Kabak ve Domates Çorbası
40min
Cennet Çorbası
40min