Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g su, ekstra 2 tk su
- 1 paket instant kuru hamur mayası
- 1 tk bal
- 350 g tam buğday unu, serpmek için ekstra tam buğday unu
- 150 g beyaz un
- 1 ¼ tk tuz, damak tadına göre
- 1 yumurta sarısı
- 1 tk çörek otu
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 101.5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 13 g
Alternatywne przepisy
Bal Kabağı Çorbası
35min
Tam Buğdaylı ve Bademli Buharda Ekmek
2h
Zeytinyağlı Ekmek
2j 10 menit
Hatay Usulü Fellah Köftesi
1h 5min
Ispanaklı Patates Çorbası, Sütlü Yumurta Karoları ile
45min
Pide
1h 20min
Portekiz Ekmeği (Pão de água)
2ωρ. 50 λεπτ.
Soğanlı Tarte Flambe
1h
Kuru Fasulye ve Bal Kabağı Çorbası
40min
Patatesli Pratik Ekmek
12hod.
Portakallı Lokum
26h 50min
Simit
2j 10 menit