Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g su, ekstra 2 tk su
- 1 paket instant kuru hamur mayası
- 1 tk bal
- 350 g tam buğday unu, serpmek için ekstra tam buğday unu
- 150 g beyaz un
- 1 ¼ tk tuz, damak tadına göre
- 1 yumurta sarısı
- 1 tk çörek otu
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 101.5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 13 g
Alternatywne przepisy
Baklava
6h 30min
Kaşarlı Pide
1h 45min
Pide
1h 20 min
Baget ekmek
3 godz. 45 min
Dereotlu ve Beyaz Peynirli Ekmek
1h 20 min
Asya Usulü Tavuk Çorbası
45min
Köy Ekmeği
2h
Cevizli Bursa Lokumu
3h 5min
Fırınlanmış Hindi ve Sebzeli Gravy Sos
55h
Çavdarlı Yassı Ekmek
2h 10min
Patatesli Pratik Ekmek
12h
Pratik Buğday Ekmeği
40min