Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 瓣 蒜头
- 1 汤匙 辣豆瓣酱, 如:郫县豆瓣酱
- 5 克 油
- 300 克 金针菇, 剪去根部,洗净
- 200 克 水
- 250 克 肥牛片 用开水氽烫至变色
- 1 茶匙 料酒
- 5 克 葱, 切细末
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3.2 g