Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Majonéza z hnědého másla
- 150 gramů másla
- 4 žloutky
- citrónová šťáva z 1/2 citrónu
- mořská sůl, podle chuti
Maková oplatka
- 180 gramů hladké mouky
- 60 gramů máku
- 90 gramů slunečnicového oleje
- 90 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
Chřest na páře a dokončení
- 800 gramů vody
- 1 špetka soli
- 500 gramů chřestu
- směs bylinek, čerstvých, divokých
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 3365.8 kJ / 801.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 66.2 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guacamole s kaviárem
10 min
Holandská omáčka
15 min
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40 min
Zauzená ryba, bramborová pěna, loupákové máslo
1óra 10p
Makadamové pesto s bazalkou a limetkou
Brak ocen
Rizoto s chřestem a mangoldem
45 min
Caesar salát s kuřecím masem
50min
Holandská omáčka
15 min
Slaný koláč s uzeným lososem a špenátem
2óra 30p
Sníh z bílků
5 min
Thajská kokosovo-rýžová kaše s mangem
35 min
Šlehačka
10 min