Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser zum Kochen der Nudeln
- 24 Muschelnudeln (5-7 cm lang) Garzeit 14-16 Minuten, insges. ca. 300 g
- 2 ¼ TL Salz und mehr zum Kochen der Nudeln
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Fetten der Form
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Dosen stückige Tomaten (à 400 g )
- 40 g Tomatenmark
- 2 TL Oregano, getrocknet
- ½ TL Zucker
- ¾ TL Pfeffer
- 350 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt und grob gehackt
- 100 g Sahne
- 2 Eier
- 2 Prisen Muskat
- 200 g Feta
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2658 kJ / 637 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli mit vegetarischer Füllung
1 Std.
Linguine in Tomatenbutter
30 min
Spinat-Feta-Taschen
1h 10 min
Tomatensauce für Tortellini-Auflauf
50 min
Zitronen-Ziti mit Mascarpone
1 Std.
Crespelle
1 Std. 30 Min
Spinat-Käse-Taschen
1h 45 min
Lasagne Caprese
1 Std.
Ratatouille-Lasagne
1 Std. 30 Min
Zucchiniröllchen in Tomatenrahm
1 Std.
Pilz-Cannelloni
1h 35min
Spinatknödel mit Tomatensauce
50 min