Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 fichi maturi, a metà
- 280 g di zucchero
- 2 pezzi di scorza di limone
- 2 uova
- 2 tuorli
- 160 g di burro morbido
- 200 g di farina
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 5 g di semi di finocchio
- 50 g di granella di noci
- 100 g di acqua bollente + q.b.
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1812.5 kJ / 433 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Torta di ciliegie e mandorle
1j
Torta alla macedonia di frutta
1j 30 menit
Torta soffice ai fichi
1j 30 menit
Torta all'uva rossa
1 Std. 40 Min
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10 min
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1h 10 min
Torta pesche, cannella e menta
1j
Torta di mele e mandarini
1j
Torta di pere e vino Porto al vapore
45 Min
Torta di fichi e nocciole
45 Min
Torta rovesciata all'ananas
1j
Torta di mele e nocciole
1j