Torta rovesciata ai fichi

Torta rovesciata ai fichi

4.2 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 fette

Składniki

  • 6 fichi maturi, a metà
  • 280 g zucchero
  • 2 pezzi di scorza di limone
  • 2 uova
  • 2 tuorli
  • 160 g di burro morbido
  • 200 g farina
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale
  • 5 g di semi di finocchio
  • 50 g di granella di noci
  • 100 g di acqua bollente + q.b.
  • 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 8.3 g
Kalorie 1812.5 kJ / 433 kcal
Tłuszcz 23.6 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 61.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...