![Glögg - schwedischer Gewürzwein Glögg - schwedischer Gewürzwein](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6A803449-E311-41F0-B92E-080B90F4E13C/Derivates/0E047375-CD95-4E3A-BB4A-AC780DC42A09.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mandeln, blanchiert
- 100 g Rosinen
- 150 g Zucker
- 1500 g Rotwein, halbtrocken
- 120 g Rum
- 1 Zimtstange
- 5 - 6 Nelken
- 4 Kardamomkapseln, mit dem Messer angedrückt
- Wartości odżywcze
- na 1 Tasse
- Kalorie
- 1181 kJ / 281 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirschglühwein
20min
Heiße Oma
15min
Eier-Honig-Punsch
10 min
Apfel-Wein-Punsch
1h 30 min
Elsässer Glühwein
35 Min
Mohnsoufflés
1 Std.
Friesischer Eiergrog (Niedersachsen)
15min
Sternanis-Likör
336 godz. 25 min
Eierpunsch
20min
Orangen-Eierlikör
20min
Orangen-Tonka-Eierlikör
1h 20 min
Alabama Slammer
10 min