Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 gramů mandlí, loupaných
- 100 gramů másla, na kousky
- 150 gramů ovesných sušenek
- 90 gramů cukru
- 400 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- 1 sáček želatinového ztužovače (50 gramů)
- 250 gramů mascarpone
- 1 balíček vanilkového cukru
-
350
gramů borůvkového džusu
lub 350 gramů džusu z černého rybízu - 30 gramů citrónové šťávy
- 2 sáčky dortového želé, neslazeného, čirého
- 380 gramů borůvek
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1696 kJ / 404 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hruškový šlehačkový koláč
1h 35min
Koláč s pudingem a meruňkami
1h 15min
Řezy Mráček
2 Std. 10 Min
Klobásové mumie
1h 10min
Jahodovo-broskvový dort
12h
Salsa verde kuskus s kuřecími řízečky
55min
Pudink z černého piva se zázvorem a skořicí
10 Min
Jahodový koláč
13 Std. 55 Min
Dort s vaječným likérem
13h 15min
Borůvkový dort se zakysanou smetanou
1h 10min
Jahodové tiramisu s pistáciemi
3 Std.
Koláč s krupicovým pudingem a angreštem
1 Std. 40 Min