Wersje kompatybilne
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 gramů cibule, napůl
- 2 - 3 stroužky česneku, napůl
- 75 gramů kostiček slaniny
- 20 gramů oleje
- 250 gramů žampiónů, napůl nebo na čtvrtky
- 1 čajová lžička tymiánu, sušeného
- ½ čajové lžičky soli
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
lub 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - 1 bobkový list, sušený
- 100 gramů smetany
- 50 gramů vína bílého, suchého
- 150 gramů vody
- 2 - 3 stonky petržele, čerstvé
- 300 gramů špeclí
- 3 špetky pepře, čerstvě umletého
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2386 kJ / 570 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houbovo-smetanová omáčka
30 Min
Houbové rizoto
40 Min
Houbové rizoto s mascarpone
30 Min
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou a knedlíčky
50 min
Tagliatelle s restovanými hříbky
1 Std.
Lososovo-hořčičná omáčka s koprem na těstoviny
20min
Vánoční Kuba
1 Std. 40 Min
Těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty
30 Min
Kari kuře se žampióny a basmati rýží
35 min
Fusilli s kuřecími kousky, houbovou omáčkou a fazolkami
45 min
Špízy s kuřecími kuličkami s rýží
1 Std. 25 Min
Zámecké rizoto
35 min