Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa de levedura
- 90 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 150 g farinha tipo 65
Fogaça
- 120 g açúcar
- 1 ½ c. chá de sal
- 90 g manteiga à temperatura ambiente
- 3 ovos
- ½ limão, só a raspa
- 25 g vinho do Porto
- ½ c. chá de canela em pó
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 0 kJ / 842 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Broa de milho
2h 20min
Francesinha
1h
Pão-de-ló de Alfeizerão
45min
Bolo-rei
3 godz. 15 min
Húngaros
50 Min
Bolo de claras e coco
40 Min
Bolo-rei conventual
3 Std.
Rabanadas a vapor
1h
Regueifa da Páscoa
3 godz. 15 min
Doce branco e doce amarelo da romaria
1h
Aletria de cortar à faca
35min
Bola de carne
1 Std. 20 Min