Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de agua
- 1 cucharadita de azúcar
- 20 g de levadura prensada fresca
- 120 g de kéfir
- 200 g de harina integral
- 250 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
- aceite para engrasar
- 1 cucharada de semillas de lino
- 1 cucharada de semillas de sésamo
- 1 cucharada de pipas de calabaza
- 1 cucharada de pipas de girasol
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 394 kJ / 94 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 81.5 mg
Alternatywne przepisy
Pan de molde integral con espinacas
1h 40min
Pan de molde 100% integral con masa madre
15 godz.
Pan integral con muesli
4 godz.
Pan integral con cerveza negra y dátiles
2h 40min
Pan de nueces
3h 45 min
Pan integral con harina multicereales
3 Std. 50 Min
Pan de molde con semillas de amapola
2 Std. 10 Min
Panecillos alemanes de trigo y centeno
12 godz. 30 min
Pan integral de molde
3h
Pan de maíz (Broa de milho)
3 Std. 30 Min
Pan integral de espelta y centeno
2h 15min
Pan de cinco semillas
1h 50min