![Pan con kéfir, harina integral y semillas Pan con kéfir, harina integral y semillas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BDBBB042-5B6B-40BF-8988-A685AAF2BC83/Derivates/2353b864-0823-4a0f-bc99-268f6ceeca37.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de agua
- 1 cucharadita de azúcar
- 20 g de levadura prensada fresca
- 120 g de kéfir
- 200 g de harina integral
- 250 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
- aceite para engrasar
- 1 cucharada de semillas de lino
- 1 cucharada de semillas de sésamo
- 1 cucharada de pipas de calabaza
- 1 cucharada de pipas de girasol
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 394 kJ / 94 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 81.5 mg
Alternatywne przepisy
Pan de nueces
3 godz. 45 min
Pan integral de espelta y centeno
2h 15 min
Pan de cinco semillas
1h 50 min
Pan integral con muesli
4 Std.
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16h 50min
Panecillos integrales de cúrcuma con paté de shiitake, salmón ahumado y aguacate
2h 50 min
Pan de espelta
2 Std. 20 Min
Pan de frutas y frutos secos
2hod. 55min
Masa madre de trigo
96 Std.
Pan integral con cerveza negra y dátiles
2hod. 40min
Pan integral con harina multicereales
3 godz. 50 min
Pan integral de molde
3h