![Albondigas mit feuriger Tomatensauce Albondigas mit feuriger Tomatensauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B6E9138D-23DE-4471-BDAF-085060FE896D/Derivates/3a3d645a-6014-493d-8f6a-73dd02e188a5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albondigas
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 2 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 1 TL Chili-Pulver
- 1 TL Olivenöl und etwas mehr zum Braten
- ¼ TL Curry, mild
Tomatensauce und Fertigstellung
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 300 g rote Paprika, in Streifen (1 cm)
- 300 g passierte Tomaten
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 TL Paprika rosenscharf
- 1 TL Chili-Pulver
- ½ TL Oregano, getrocknet
- 15 g Mehl
- 2 TL Olivenöl
- 200 g Feta, in kleinen Würfeln oder zerbröselt
- 2 Frühlingszwiebeln, in Ringen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2182 kJ / 521 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Chorizo-Quiche
2h 30min
Lammfrikadellen mit Datteln und Feta
30min
Mojo für Meeresfrüchte
10min
Möhren in Zitronenöl
45 Min
Patatas Bravas mit Chorizo
1ωρ. 15 λεπτ.
Rindfleisch-Köfte mit Safran-Joghurt
1sa 20 dk
Meatball-Mafalde
45 Min
Gurken-Minz-Raita
25 Min
Teriyaki-Limetten-Marinade
1ωρ. 15 λεπτ.
Rote Mojo Sauce
10min
Chimichurri mit Chili - argentinische Steaksauce
3h
Salsa Roja
20 dk