Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albondigas
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 2 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 1 TL Chili-Pulver
- 1 TL Olivenöl und etwas mehr zum Braten
- ¼ TL Curry, mild
Tomatensauce und Fertigstellung
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 300 g rote Paprika, in Streifen (1 cm)
- 300 g passierte Tomaten
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 TL Paprika rosenscharf
- 1 TL Chili-Pulver
- ½ TL Oregano, getrocknet
- 15 g Mehl
- 2 TL Olivenöl
- 200 g Feta, in kleinen Würfeln oder zerbröselt
- 2 Frühlingszwiebeln, in Ringen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2182 kJ / 521 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Möhren in Zitronenöl
45min
Hackbällchen in Rotwein-Sugo
1h 20 min
Mojo Amarillo
45min
Patatas Bravas mit Chorizo
1h 15 min
Tortilla mit Oliven-Tapenade
35 Min
Thunfisch-Oliven-Empanaditas
2h 15min
Bifteki mit pikantem Tomatendip
40min
Spanische Tapa-Bällchen mit Datteln
30min
Rote Mojo Sauce
10 min
Salsa Roja
20 min
Currywurst mit Sansibar Currysauce
30min
Aioli à la Axel Henkel
10 min