Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft
- 250 g rote Paprika, geviertelt
- 250 g Aubergine, geviertelt
- 600 g Wasser
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Olivenöl
- 1 TL Zucker
- 20 g Tomatenmark
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- 20 Kapern, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 394 kJ / 94 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprika-Feta-Creme
10 Min
Griechischer Krautsalat
20 Min
Tomatenpaste
30 Min
Pilz-Walnuss-Dip
5 Min
Schnelle Aioli
10 Min
Avocado-Dip
10 Min
Paprika-Walnuss-Dip
5 Min
Thunfisch-Paprika-Dip
10 Min
Radieschen-Dip
10 Min
Feta-Paprika-Dip
10 Min
Frischkäse-Paprika-Dip
10 Min
Paprika-Schafskäse-Dip
10 Min