![Paprika-Feta-Creme Paprika-Feta-Creme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0726454B-325D-4055-A7E7-A46E52F89797/Derivates/D7FFBA67-C45B-4C97-8BBB-EB3E09A6E5B9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 3 Stängel Dill, abgezupft
- 1 rote Paprika, in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 1 - 2 EL Anisschnaps (z.B. Ouzo)
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 200 g Feta, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 443 kJ / 106 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roter Frischkäse
5 min
Lachs-Dill-Creme
5 min
Kräuterbutter au Café de Paris
1h 10min
Feta-Oliven-Aufstrich
5 min
Hirtencreme
1 Std. 15 Min
Basilikum-Parmesan-Creme
5 min
Frischkäse-Paprika-Dip
10min
Hirten-Aufstrich
10min
Feta-Paprika-Dip
10min
Schafskäse-Creme
5 min
Paprika-Schafskäse-Dip
10min
Tomaten-Knoblauch-Butter
20min