Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 3 Stängel Dill, abgezupft
- 1 rote Paprika, in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 1 - 2 EL Anisschnaps (z.B. Ouzo)
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 200 g Feta, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 443 kJ / 106 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frischkäse-Kräuter-Dip
10 min
Roter Frischkäse
5 min
Paprika-Dip
50min
Feta-Oliven-Aufstrich
5 min
Hirten-Aufstrich
10 min
Hirtencreme
1h 15 min
Schafskäse-Creme
5 min
Thunfisch-Paprika-Dip
10 min
Feta-Paprika-Dip
10 min
Frischkäse-Paprika-Dip
10 min
Paprika-Schafskäse-Dip
10 min
Tomaten-Knoblauch-Butter
20 min