Urządzenia i Akcesoria
Maisbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Mais (Abtropfgew. 285 g)1 Dose
-
Milch175 g
-
Zucker40 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Mehl300 g
-
Salz1 TL
-
Maismehl150 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Weinstein-Backpulver3 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
1735 kJ /
414 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Maisbrot
1 godz. 5 min
Geröstete Safranmandeln
1 godz. 30 min
Maisbrot-Brötchen in Muffinform
20 min
Roggenfladenbrot
2 godz. 10 min
Jesunder Poschweck
3 godz. 30 min
Weizen-Hafer-Brötchen
1 godz. 30 min
Cheddar-Scones
45 min
Italienisches Maisbrot
1 godz. 50 min
Ingwer-Marzipan-Waffeln
30 min
Ale Brötchen
1 godz. 40 min
Soda Bread mit Feta
30 min
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1 godz.