Urządzenia i Akcesoria
Maisbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Mais (Abtropfgew. 285 g)1 Dose
-
Milch175 g
-
Zucker40 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Mehl300 g
-
Salz1 TL
-
Maismehl150 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Weinstein-Backpulver3 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
1735 kJ /
414 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lavendel-Shortbread
1 godz.
Erdnuss-Ingwer-Kekse
2 godz. 40 min
Maisbrot
1 godz. 5 min
Ulmer Zuckerbrot (Baden-Württemberg)
2 godz.
Maisbrot
1 godz. 5 min
Maisbrot-Brötchen in Muffinform
20 min
Rote-Bete-Franzbrötchen
3 godz.
Avocado-Pistazien-Kuchen mit Limette
3 godz. 10 min
Mandel-Honig-Grieß-Kuchen
1 godz.
Italienisches Maisbrot
1 godz. 50 min
Cheesecake mit Karamellsauce
5 godz. 30 min
Norddeutsches Kürbisbrot
3 godz. 15 min