Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Gruyère, in Stücken (3 cm)
- 1000 g mehligkochende Kartoffeln, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Milch
- 200 g Vollrahm
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 20 g Butter, in Flocken, und etwas mehr für die Auflaufform
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1448 kJ / 348 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 Std. 10 Min
Kartoffelsalat
1 godz. 5 min
Bolognese Sauce
3h 15min
Vanillekipferl
1 Std. 30 Min
Hackfleischbällchen mit Tomatensauce
45min
Schlagrahm
10 Min
Pizzateig
1 Std.
Lasagne
2h
Béchamelsauce
15 Min
Käse-Spätzli
1 Std. 10 Min
Crêpeteig
1 Std. 15 Min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min