Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 230 g Weizenmehl
- 30 g Olivenöl
- 120 g Wasser
- ¼ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 200 g Crème fraîche
- 30 g Rahm
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 100 g Schinkenwürfel, roh, mager
- Butter zum Einfetten
- ½ Bund Schnittlauch, frisch, in Röllchen, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2069 kJ / 494 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.5 g