Zigerkrapfen
TM6 TM5

Zigerkrapfen

4.5 (4 oceny)

Składniki

  • 100 g Mandeln
  • 250 g Mehl, und etwas mehr zum Auswallen
  • ½ TL Salz
  • 150 g Zucker
  • 125 g Butter, kalt, in Stücken
  • 125 g Crème fraîche
  • 150 g Ziger
    lub 150 g frischer Ricotta
  • ½ TL Zimt, gemahlen
  • 2 EL Sultaninen
  • 1 EL Zitronensaft
  • 2 EL Wasser, für die Ränder
  • 2000 g Frittieröl
    lub 2000 g Kokosfett

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1520 kJ / 363 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
24 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy