Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mandeln
- 250 g Mehl, und etwas mehr zum Auswallen
- ½ TL Salz
- 150 g Zucker
- 125 g Butter, kalt, in Stücken
- 125 g Crème fraîche
-
150
g Ziger
lub 150 g frischer Ricotta - ½ TL Zimt, gemahlen
- 2 EL Sultaninen
- 1 EL Zitronensaft
- 2 EL Wasser, für die Ränder
-
2000
g Frittieröl
lub 2000 g Kokosfett
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1520 kJ / 363 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mailänderli
3h
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10min
Guetzli mit Crèmefüllung im Oréo®-Look
3u. 50min
Luzerner Lebkuchen
55min
Knöpfli
50min
Appenzeller Biberli
2h 20min
Schweizer Linzertorte
1h 30min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50min
Dreikönigskuchen
2h 15min
Schenkeli
1h 35 min
Aargauer Rüeblitorte
2h
Berner Zopf
1h 45min