Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diş sarımsak
- 2 dal dereotu, sadece yaprakları
- 30 g zeytinyağı
- 500 g havuç, küçük parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 1 tk tuz
- ½ tk şeker
- 250 g süzme yoğurt, yoğun kıvamlı
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 771.3 kJ / 183.9 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Rendelenmiş havuç
10 min
Haydari
10 min
Cacık
15min
Mor Lahana, Havuç ve Alabaş Salatası
15min
Bulgurlu maydanoz salatası
25min
Kereviz Salatası
10 min
Domates Soslu Köfte Topları (yavaş pişirme)
3h 40 min
Vakumda Pişmiş Armut ve Tarçın Sos
Brak ocen
İnce rendelenmiş lahana
15min
Cevizli Kereviz Salatası
10 min
Mutabbal
10 min
Babagannuş
1h