Urządzenia i Akcesoria
Spicy Tomatillo Oyster Shooters
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 portions
Składniki
-
green tomatillos cut into pieces2 oz
-
cucumbers cut into pieces2 oz
-
serrano chili halved, seeds removed, divided1
-
cilantro leaves only5 sprigs
-
lime juice1 oz
-
salt to taste½ tsp
-
celery seed⅛ tsp
-
vodka3 oz
-
sugar (opcjonalnie)½ tsp
-
Worcestershire sauce½ tsp
-
oysters freshly shucked, on half-shell6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
15 g
Kalorie
1021 kJ /
244 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Blue Cheese Dressing
5 min
Sweet Cucumber Pickles (TM6)
48 godz. 20 min
Candied Sweet Potatoes
1 godz. 20 min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30 min
Cranberry Vinaigrette
5 min
Apple Lime Vinaigrette
5 min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 godz. 20 min
Middle Eastern planked salmon (MEATER+®)
1 godz. 40 min
Lobster Tails with Black Bean Chili Sauce
40 min
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
30 min
Blackened Fish Burger
55 min
American Style Blue Cheese Dressing
5 min