Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Hähnchenschenkel, mit Haut, ohne Knochen, in Stücken
- 200 g Geflügelleber, in Stücken
- 200 g Schalotten
- 1 Lorbeerblatt, frisch
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 500 g Wasser
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 TL Senf
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- ½ TL Knoblauch, granuliert
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1827 kJ / 437 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalbsleberwurst im Glas
5 Std. 40 Min
Geflügellebercreme
5h 30min
Grobe Streichwurst
13h
Geflügelleber-Pastete
1h 10min
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15 Min
Matjesaufstrich mit Roter Bete
10 min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2 Std. 45 Min
Frühstücksfleisch im Glas
26 Std. 30 Min
Gewürzpaste für Hühnerbrühe
45min
Tomatensaft
10 min
Geflügelaufschnitt
12 Std.
Schinkenaufstrich Teewurst-Style
10 min