Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Hähnchenschenkel, mit Haut, ohne Knochen, in Stücken
- 200 g Geflügelleber, in Stücken
- 200 g Schalotten
- 1 Lorbeerblatt, frisch
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 500 g Wasser
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 TL Senf
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- ½ TL Knoblauch, granuliert
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1827 kJ / 437 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjesaufstrich mit Roter Bete
10 min
Kalbsleberwurst im Glas
5h 40min
Tomaten-Ketchup
40 Min
Tomatenketchup
1 Std. 20 Min
Geflügelaufschnitt
12h
Lyoner
12h
Klassische Bratwurst
3 Std. 30 Min
Gewürzpaste für Hühnerbrühe
45 Min
Schinkenaufstrich Teewurst-Style
10 min
Geflügellebercreme
5 Std. 30 Min
Gewürzpaste für Fleischbrühe
45 Min
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15min